Meny
Kundvagn

 

Jag heter Maria och bor med min man Mattias, sönerna Simon född -11 och Adam född -16 och så "lille" Wilton född -15 (valp på bilden) samt nytillskottet Falco (-21).

De två andra hundarna är numera änglahundar, Bailey född -05 till höger, och Hassel född -07 till vänster. Jag är utbildad och legitimerad djursjukskötare och har tidigare arbetat på Regiondjursjukhuset i Helsingborg. Nu har jag företaget Animalis Foder & Tillbehör på deltid.
 

Jag sköter butiken och försäljningen och min man Mattias som är systemarkitekt på ett stort företag här i Växjö är webmaster och snickrar ihop hemsidan på sin fritid. 

Till min hjälp i butiken och på leveransdagar har jag ibland mina kära föräldrar; pappa Christer och mamma Lotta. Deras hjälp är ovärderlig! De vikarierar ibland och det är de som ofta ställer upp vid utlämningar utanför öppettiderna. 
 


 

Citat från Livsmedelsverkets hemsida  "I de Nordiska Näringsrekommendationerna (NNR 2012) är det tydligt att det är helheten i kosten som är viktig. Det går att äta bra på många olika sätt. Genom att äta varierat, inte för mycket, och röra på sig får man en bra balans." 

Jag tror att det gäller även för våra hundar! Ät varierat och inte för mycket- så kommer man långt!

Hassel och Bailey, mina tidigare hundar, är uppfödda på torrfoder. Jag bytte till färskt vintern 2009 och de åt därefter färsk mat till och med deras död (Hassel blev 10 år och dog december -17 och Bailey blev 13,5 år och dog februari -19) har aldrig ångrat det en dag. Wilton åt torrfoder när han kom till mig och jag bytte ganska direkt till färskt och jag varierar friskt maten. 

Jag älskar denna typ av utfodring och jag är helt övertygad om att hundarna också gör det! 
Ben rensar tänderna och innehåller massor av vitaminer och mineraler, och ger förutom tuggmotion även mental berikning. Jag måste erkänna att det även är en slags mindfulness för mig- jag älskar att titta på när de jobbar med sina köttben!

Fördelarna med denna typ av mat tycker jag är flera. Dels får de ofta stålmagar - maten är inte steril och innehåller naturliga bakterier och enzymer, vilket tränar immunförsvaret. Maten innehåller inte konserveringsämnen, färgämnen eller antioxidantmedel eller andra onaturliga ämnen. Jag upplever att de bygger starka muskler, att pälsen blir mycket glansig och att klorna blir av bra kvalité. Och jag uppskattar särskilt att fisarna uteblir samt att de får liten mängd hård avföring som inte luktar speciellt mycket!

 

 

 

 

Du har varit inaktiv för länge, din session är inte giltig längre.

Ladda om sidan