Meny
Kundvagn

Din sökning gav tyvärr inga träffar. Kontrollera stavningen eller försök igen med ett mindre specifikt sökord.

 

Vanliga frågor

1. Hur byter man från torrt till färskt? 

En hund som tidigare mestadels eller enbart har fått torrfoder kan reagera, mage och tarmar är helt enkelt inte vana vid att få rå naturlig mat. Är det en mycket känslig hund brukar vom vara bra att börja med då det är snällt mot magen. Vom innehåller inte mycket kalcium men ett par dagar av vom får hunden inte kalkbrist av. Läs mer om den fantastiska vommen och dess egenskaper här. Behöver man ge under en längre period kompletterar man med kalk eller benmjöl. Är det en mindre känslig hund kan man antingen byta rakt av eller så blandar man lite av den gamla maten och den nya maten någon dag innan man övergår helt.  

TIPS vid foderbyte: Mush Hellä är skonsamt benfritt foder och fungerar ofta toppen till känsliga hundar! 
 

Katt -Viktigt att tänka på är att alla katter inte klarar av en för snabb övergång till färsk mat. För att göra det enklare för magen kan man ha en övergångsperiod där man ger spannmålsfritt blötfoder (exempelvis Mjau eller Bozita) innan man introducerar olika typer av kött. Många katter är extremt kräsna och kan behöva flera månader på sig att acceptera rå föda. Att vända köttet i torrfoderpulver, mixa kött med mjukmat eller att smyga in pyttesmå köttbitar ihop med vanliga maten kan vara bra tillvägagångssätt. Är din katt tokig i TONFISK kan det vara ett smart tips att blanda ut med. Dock bör man börja med att ta bort kattens torrfoder och sluta ha mat framme hela tiden för att få en enklare övergång! Det finns bra tips för att få katten att äta den färska maten på Mushs hemsida https://www.mushbarf.com/sv/blog/kattexperten/. Men ge inte upp även om katten stirrar på dig som om du försökte förgifta den när du introducerar detta nya konstiga! 
 

2. Hur mycket mat ska jag ge? 

Vuxna hundar: Ett bra riktmärke är 2% av önskvärd vikt. Formeln: 0,02* din hunds vikt i g, eller 20* hundens vikt i kilo. 10 kg= 200 g, 20 kg= 400 g, 30 kg = 600 g. Små hundraser äter ofta 3 % av sin kroppsvikt per dag, och riktigt hårt tränande hundar behöver upp till 5 %. Se på hundens hull: sett uppifrån ska din hund ha en tydlig midja. Du ska kunna känna revbenen med händerna, men de ska inte kännas vassa.

Hundar som är överviktiga, är kastrerade eller som har lågt energibehov av någon annan anledning kan man behöva sänka dagsgivan till 1,5% eller till och med 1%. Blanda gärna ut med bulk, tex bovete/havregryn/grönsaker för att få lite volym på maten eller ge ett energisnålt foder, tex har Bravo flera lågenergifoder.

Valpar äter ca 5-10 % av nuvarande kroppsvikten medan de växer, fördelat på 3-4 måltider per dag. En valp kring 8 veckor äter ca 10 % fördelat på 4 måltider, och sen sjunker procenten vartefter den växer. Håll koll på hull och energi hos din valp: den ska verka mätt och glad, och ska ha en tydlig midja. Det är bra att hålla valpen slank under tiden som den växer så inte lederna belastas i onödan. 

OBS! Mängden mat är individuell och endast en utgångspunkt! Viktigast är att se till hunden- känn, väg!

Katter: Din katt behöver äta 2-5 % av sin vikt varje dag beroende på ålder och aktivitetsnivå. Dela upp maten på 2-3 måltider till den vuxna katten och ställ in den mat katten inte ätit i kylskåpet. Kattungar och dräktiga/digivande katter behöver äta oftare och bör serveras mat 4-6 gånger per dag. Tips: Produkten kan ges fryst, halvfryst eller upptinad. Exempel: 3 kilo katt =3-6 mushbullar per dag.

 

Hur mycket mat går det åt per månad? 

Exempel 

5 kg hund som äter 125 g/ dag = ca 3,75 kg /mån. 
10 kg hund som äter ca 200 g/dag = ca 6 kg /månad.
20 kg hund äter 400 g/dag = ca 12 kg /månad.
30 kg hund äter ca 600 g/dag = 18 kg /månad. 
40 kg hund äter ca 800 g/ dag = 24 kg /månad.
 

 

4. Vad är det för öppettider?

Vanligtvis har jag öppet tisdagar 14-19 och fredagar 14-18 men undantag förekommer. Alla tider står på hemsidan. Jag har även öppet efter överenskommelse. Det kan också gå bra att e. ök. hämta hemma hos mig i Rottne.  
 

5. Hur skapar jag ett konto på Animalis Foder & Tillbehör?

Skapa ett konto genom att trycka på "Bli medlem". Fyll i dina uppgifter. * Aktivera kontot genom att klicka på aktiveringslänken i mailet du får när du registrerat dig. * Logga in.* Klart att beställa!
 

6. Hur beställer jag foder? 

Beställ enkelt via hemsidan som gäst, eller logga in för att kunna se tidigare beställningar eller avbeställa. Du kan bara avbeställa själv om du är inloggad, annars får du höra av dig.

* Klicka på respektive foder och klicka på "Lägg i varukorg" för det du vill ha. Du kan lägga till flera varor. Tryck på "Kassa". Kontrollera din beställning. Välj leveransdag i kalendern. Fyll i dina uppgifter eller logga in. Klicka på "Slutför köp". Du får en bekräftelse på köpet via mail. Får du inget mail inom några timmar, hör av dig.  

* Hämta maten på plats på leveransdagen mellan kl 12-19. Får du förhinder hör av dig snarast. Kan du inte hämta maten på leveransdagen tillkommer en avgift på 20 kr per låda. Kommer man inte efter utsatt tid, och vi inte har plats i frysen, så måste vi fakturera er för det fodret ni beställt, då det kan komma att kasseras.


7. Hur betalar jag? Betala helst via Swish eller kort i butiken när du hämtar maten.


Frågor?

Kontakta mig! 

 

Du har varit inaktiv för länge, din session är inte giltig längre.

Ladda om sidan